Vervangende mantelzorg tijdens uw vakantie? Het cz zorgteam schetst de mogelijkheden

Marga Oomens van het CZ Zorgteam sprak onlangs een mevrouw die twijfelde over een vakantie met haar man en kinderen. Want ze zorgt twee dagen in de week voor haar moeder en zag er tegenop om haar zorg over te dragen. “Ik ken haar het beste en ze vertrouwt me”, zei ze. “Ik kan haar zorg toch niet aan een wildvreemde overlaten?”

Misschien vindt u het net als deze mevrouw moeilijk om uw zorg los te laten. Heel begrijpelijk, maar een vakantie geeft u de kans om uw batterij opnieuw op te laden. Dat is goed voor uzelf, maar uiteindelijk ook voor degene voor wie u zorgt.

Lees hier: De mogelijkheden van de vervangende mantelzorg van het CZ Zorgteam… >

Voor alle mogelijkheden voor vervangende mantelzorg geldt: de eerste keer is de overdracht waarschijnlijk een heel gedoe, maar de tweede keer is alles al een stuk eenvoudiger. Want misschien kunt u de volgende keer gebruikmaken van een instelling of vrijwilliger waar u en uw naaste al een goede band mee hebben opgebouwd.

Ook de mevrouw die Marga Oomens sprak, vond het maar moeilijk om haar zorg los te laten en over te dragen. “Op een gegeven moment vroeg ik me echt af of het allemaal wel de moeite waard was”, zei ze. Maar toen ze eenmaal op vakantie was, stopte het gepieker en kwam ze helemaal tot rust. “Ik kan er voorlopig weer tegenaan.”

Lees hier: Kom jij ook in aanmerking voor mantelzorgvervanging… >