> Een passende mantelzorgondersteuning vacature vind je hier

Heb je hart voor de zorg en ben je op zoek naar een vacature als mantelzorger? Bij Handen in Huis zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers! Als vrijwilliger bied je tijdelijke mantelzorgondersteuning. Je neemt voor een periode van minimaal 3 aaneengesloten dagen (inclusief de 2 nachten) de taken over van een mantelzorger. Op die manier kan de vaste mantelzorger op vakantie of gewoonweg even wat tijd voor zichzelf nemen. Wil jij jouw steentje bijdragen en tijdelijk werken als mantelzorger? Meld je dan aan als vrijwilliger en vind een mantelzorgondersteuning vacature die bij jou past. 

Actuele vacatures mantelzorgondersteuning

Ben je op zoek naar een vacature als mantelzorgondersteuner? Ga dan naar de pagina Aanvragen en bekijk de actuele mantelzorg vacatures. Staat er geen passende vacature tussen of zijn er op dit moment helemaal geen open aanvragen? Meld je dan alsnog aan als vrijwilliger, dan komt er vanzelf een mooie aanvraag op je pad. Je wordt zorgvuldig gekoppeld aan iemand die zorg nodig heeft. Je maakt uitgebreid kennis met de zorgvrager en de mantelzorger. Is er een match? Dan kun je samen verder afspraken maken over de vervangende mantelzorg. Goed om te weten: als vrijwilliger ben jij niet verantwoordelijk voor de professionele zorg, die blijft altijd in handen van gespecialiseerde zorgverleners. Vind via Handen in huis dé geschikte vacature als mantelzorger.

Tijdelijk werken als mantelzorger = erg waardevol

Als vrijwillig mantelzorger ben je van onschatbare waarde. Zowel voor de hulpvrager als voor de vaste mantelzorger. Omdat je de dagelijkse zorg tijdelijk overneemt, raak je enorm betrokken bij iemands leven. Je draait meteen mee in de gewoonten en routines van de hulpvrager. Bovendien maken jullie er samen een leuke tijd van. Jullie gaan lekker samen op pad. Wandelen, een dagje weg, muziek luisteren, een hapje eten of gewoon een gezellig praatje: zo simpel kan het zijn. Anderzijds ontlast je de vaste mantelzorger ook enorm. De mantelzorger die jij vervangt, kan dankzij jouw hulp even ontspannen en eventueel op vakantie. Via Handen in Huis kun jij werken als mantelzorger, als vrijwilliger en op tijdelijke basis. Meld je aan als vrijwilliger!

Meld je aan!

Handen in huis vrijwilliger…

Vervangende mantelzorg als bijbaan (vrijwillig)

Wil je je betekenisvol inzetten voor de maatschappij? (Werkende) mantelzorgers ontlasten? En zelf ook een leerzame, verrijkende en unieke ervaring opdoen? Dan is een vrijwillige bijbaan als mantelzorgondersteuner misschien iets voor jou. Het gaat dus om vrijwilligerswerk en je zit niet vast aan een vast aantal uur per week. Je meldt je gewoon aan voor een aansprekende en passende vacature als mantelzorger. Mochten er op dit moment geen concrete vacature als mantelzorgondersteuner openstaan, laat dan toch je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op als we een match zien.

Vrijwilliger worden naast je studie of betaalde baan

Heb je een betaalde baan of volg je een studie? In veel gevallen is tijdelijk werken als mantelzorger dan goed te combineren. Een van de voorwaarden is wel dat je een Verklaring Omtrent Gedrag moet overleggen. Volg je een zorggerelateerde studie? Dan zijn onze mantelzorgondersteuning vacatures wellicht helemaal in jouw straatje. Zo kun je met dit vrijwilligerswerk studiepunten verdienen en het staat uiteraard goed op je cv. Bovendien is het een ervaring om nooit te vergeten. Wil jij tijdelijk en vrijwillig werken als mantelzorger? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Handen in Huis.

Vind een geschikte vrijwilligers vacature als mantelzorger

Wil je je inzetten als vrijwilliger om mantelzorgers te ontlasten? En ben je op zoek naar geschikte mantelzorg vacatures? Dan zit je goed bij Handen in Huis. Op onze website vind je meestal ‘open aanvragen’ van mantelzorgers die vrijwilligers zoeken. In zo’n vacature voor mantelzorgondersteuner staat al kort beschreven om wat voor hulpvraag het gaat, hoe vaak er zorg nodig is en om welke periode het gaat. Mochten er op dit moment geen concrete mantelzorg vacatures openstaan, laat dan toch je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op als we een match zien.

Veelgestelde vragen

Krijg ik een financiële vergoeding?

Als vrijwilliger ontvang je een vergoeding van € 55,00 per dag. Jouw inzet is uiteraard op vrijwillige basis. Er is dus geen sprake van een dienstverband met Handen in Huis. Ontvang je een uitkering? Dan adviseren wij eerst na te gaan bij de uitkerende instantie of en hoeveel je mag bijverdienen.

Mag ik verpleegkundige handelingen uitvoeren?

Nee, dit mag niet. Tijdens de mantelzorgvervanging-periode blijft professionele zorg uitgevoerd worden door zorgprofessionals.

Hoe intensief is de mantelzorgondersteuning?

Het hangt per situatie en per zorgvrager af hoe intensief de mantelzorgtaken zijn. Onze medewerkers kunnen je daar per mantelzorg vacature meer over vertellen.

Meer weten over onze vacatures voor mantelzorgondersteuning?

Ben je geïnteresseerd in een van onze mantelzorgondersteuning vacatures? Of wil je meer algemene informatie over wat het betekent om vrijwilliger bij Handen in Huis te zijn? Neem gerust eens contact met ons op.

Vragen?

Neem contact op!

Wij beantwoorden je vragen over hulp
aanvragen of vrijwilliger worden graag.

Telefoon: (030) 659 09 70
E-mail: info@handeninhuis.nl