> Mantelzorgondersteuning

Heb je mantelzorgondersteuning nodig of wil je als vrijwillig mantelzorgondersteuner aan de slag? Maak kennis met Handen in Huis. Via dit platform koppelen we mantelzorgers en vrijwilligers aan elkaar. Dus, ben jij een mantelzorger, wil je even op adem komen (minimaal 3 dagen en 2 nachten) en zoek je tijdelijke mantelzorgondersteuning? Of zoek jij betekenisvol vrijwilligerswerk als mantelzorgondersteuner? Lees dan snel meer over Handen in Huis.

Wat is mantelzorgondersteuning?

Mantelzorgondersteuning is er voor mantelzorgers die tijdelijk ontlast willen worden. Om even tot rust te komen, tijd voor jezelf te nemen en wellicht op vakantie te gaan. Ook als je plotseling ziek wordt, biedt mantelzorgondersteuning aan huis een uitkomst. Een tijdelijke mantelzorgondersteuner is een vrijwilliger die minimaal 3 dagen en 2 nachten de dagelijkse taken van mantelzorgers overnemen. Je wordt door Handen in Huis zorgvuldig gekoppeld aan een geschikte mantelzorgondersteuner. Wil jij jouw hulp aanbieden als vrijwilliger? Ook dan kun je je aanmelden via onze website.

Waarom een mantelzorgondersteuner inschakelen?

Mantelzorgers die overbelast raken: het komt steeds vaker voor. Als mantelzorger krijg je namelijk veel op je bordje. En uiteraard bied je je partner, familielid of vriend jouw zorg en ondersteuning aan vanuit liefde. Maar ook jij hebt behoefte aan ontspanning. Daarom is het goed om regelmatig mantelzorgondersteuning aan te vragen. Sterker nog: (preventieve) ondersteuning van mantelzorgers wordt aangemoedigd door de Rijksoverheid. Maar welke ondersteuning biedt zo’n mantelzorgondersteuner? Denk allereerst aan de dagelijkse zorgtaken, zoals persoonlijke verzorging en begeleiding. Maar je kunt ook ondersteuning krijgen op het gebied van bijvoorbeeld het huishouden.

Meld je aan!

Handen in huis vrijwilliger…

Mantelzorgers ondersteunen? Word vrijwilliger!

Heb jij een groot zorghart en wil je mantelzorgers ondersteunen? Word dan vrijwilliger bij Handen in Huis. Een leerzame, verrijkende en unieke ervaring. En een ervaring om heel trots op te zijn! Als vrijwilliger bied je de dagelijkse zorg en aandacht. Daarnaast kunnen jullie er samen lekker op uit, gezellig eten, spelletjes doen of wees simpelweg een luisterend oor. Je raakt in korte tijd enorm betrokken bij iemands leven. Kortom: als vrijwillig mantelzorgondersteuner ben je van grote waarde, zowel voor mantelzorgers als hulpvragers. Iets voor jou?

Ondersteuning voor mantelzorgers aanvragen

Bij Handen in Huis kun je eenvoudig (preventieve) ondersteuning voor mantelzorgers aanvragen. Zorg je bijvoorbeeld voor een naaste met een beperking, ziekte of aandoening? Dan kun je waarschijnlijk hulp krijgen van een mantelzorgondersteuner. Let op: deze ondersteuner neemt alleen de taken van de mantelzorger over; niet de professionele (thuis)zorg die van buitenaf moet komen. Wil jij mantelzorgondersteuning aan huis voor een bepaalde periode aanvragen? Handen in Huis helpt je verder.

Praktische vragen

Kom ik in aanmerking voor ondersteuning voor mantelzorgers?

Handen in Huis sluit op voorhand geen ziekte of beperking uit, maar kent wel een aantal situaties waarin zij geen zorg kunnen bieden.

Wat zijn de ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers?

Een vrijwilliger neemt alle mantelzorgtaken in huis over. Professionele zorg die geregeld is moet gewoon door blijven gaan.

Wordt mantelzorgondersteuning vergoed?

De meeste ziektekostenverzekeraars kennen een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringspakketten.

In contact komen?

Wil je een mantelzorgondersteuner aanvragen of vrijwilliger worden bij Handen in Huis? Je bent van harte welkom! Via onze website kun je eenvoudig je hulpvraag indienen of je aanmelden als vrijwilliger. Tot gauw!

Vragen

Neem contact op

Wij helpen je graag met vragen over hulp aanvragen of vrijwilliger worden.

Telefoon: (030) 659 09 70
E-mail: info@handeninhuis.nl