> Mantelzorger

Een vreemde in mijn huis

”Over zijn vrouw hoeft hij zich geen zorgen te maken, want er komt een vrijwilliger om voor haar te zorgen.”

KOMT HET WEL GOED?

Het is natuurlijk niet niks om zo maar iemand in huis te halen die de dagelijkse zorg van jou overneemt. Komt het allemaal wel goed? Denkt de vrijwilliger wel aan al die kleine dagelijkse dingen? Jij en degene die je verzorgt hebben zo jullie eigen gewoonten en dagelijkse routines.

LOSLATEN

We helpen je duidelijke afspraken te maken met de vrijwilliger die jou vervangt. Deze doet zijn uiterste best om de dagelijkse routine niet te verstoren. De ‘Checklist bij het tijdelijk overdragen van zorg’ en het kennismakingsbezoek zorgen ervoor dat de vrijwilliger een zo compleet mogelijk beeld krijgt.

Toch vragen we je om een beetje los te laten. Jouw vervangende mantelzorger zal het nooit precies zo doen als jij. Dat geeft ook niet, anders is immers niet altijd slechter. Als de belangrijkste zaken maar goed geregeld en afgesproken zijn. Het is vanzelfsprekend wel belangrijk dat degene die jij verzorgt het eens is met de komst van jouw vervanger. Dan kun je met een gerust gevoel weg.

GEEN LOGEERPARTIJTJE

Maak je niet druk, je krijgt geen gewone gast of logé over de vloer. Er komt een vrijwilliger in huis om jou te ontlasten, voor jou. Zodat jij er even tussenuit kan. Andersom is het ook voor de vrijwilliger belangrijk om tijdens de vervanging met een gerust gevoel even een uurtje naar buiten te kunnen.

< Terug