> Mantelzorger

Even opladen

”Even een paar dagen weggeweest nadat ik me
realiseerde dat het teveel geworden was”

WE ZIJN ER VOOR JOU

Handen in Huis is er voor jou, om jou als mantelzorger te ontlasten. Dit wordt ook wel respijtzorg genoemd. We willen je graag de mogelijkheid bieden er even tussenuit te gaan en op te laden of zonder zorgen over thuis een operatie te ondergaan.
Een vrijwilliger van Handen in Huis komt jou minimaal 3 aaneengesloten dagen en 2 nachten vervangen. Langer is in goed overleg altijd mogelijk en is afhankelijk van jouw wensen en de vergoeding van de zorgverzekeraar.

ZORGVULDIGHEID

Natuurlijk betrachten we de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij het selecteren van onze vrijwilligers. Zo moeten ze bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overhandigen en bereiden we ze goed voor op wat er van hen verwacht wordt.

VEEL AANDACHT VOOR INTAKE EN MATCH

Voordat we een vrijwilliger aan jou en de hulpvrager voorstellen, heeft deze eerst een gesprek met ons gehad. Tijdens dit gesprek bespreken we de wederzijdse verwachtingen. Dan volgt een kennismaking bij jullie thuis. Soms klikt het bij één van de partijen niet. Dat kan gebeuren. We proberen dan een vrijwilliger te vinden die beter past.

ADMINISTRATIEVE ONTLASTING

We nemen je zoveel mogelijk uit handen, dat geldt ook voor de administratieve afhandeling. Wij vragen bijvoorbeeld (indien nodig) alvast een machtiging aan bij de zorgverzekeraar en zorgen voor de declaratie bij de zorgverzekeraar na afloop van de vervangingsperiode.

< Terug