> Mantelzorger

Even opladen

”Het moment dat ik me realiseerde
dat het teveel was geworden”

WE ZIJN ER VOOR JOU

Handen in Huis is er voor jou, om jou als mantelzorger te ontlasten. We willen je graag de mogelijkheid bieden om er even tussenuit te gaan en op te laden. Een vrijwilliger van Handen in Huis komt jou minimaal 3 aaneengesloten dagen en 2 nachten vervangen. Langer is in goed overleg altijd mogelijk, dit is mede afhankelijk van jouw wensen en de vergoeding van de zorgverzekeraar.

ZORGVULDIGHEID

Natuurlijk betrachten we de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij het selecteren van onze vrijwilligers. Zo moeten ze bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overhandigen en bereiden we ze goed voor op wat er van hen verwacht wordt.

VEEL AANDACHT VOOR INTAKE EN MATCH

Voordat we een vrijwilliger aan jou en de hulpvrager voorstellen, heeft deze eerst een gesprek met ons gehad. Tijdens dit gesprek bespreken we de wederzijdse verwachtingen. Dan volgt een kennismaking bij de hulpvrager thuis. Soms klikt het bij één van de partijen niet. Dat kan gebeuren. Wij proberen dan een vrijwilliger te vinden die beter past.

ADMINISTRATIEVE ONTLASTING

We nemen je zoveel mogelijk uit handen, dat geldt ook voor de administratieve afhandeling. Wij vragen bijvoorbeeld (indien nodig) alvast een machtiging aan bij de zorgverzekeraar van de hulpvrager, zorgen dat de vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag aanlevert en zorgen voor de declaratie bij de zorgverzekeraar na afloop van de vervangingsperiode.

< Terug